Bij onze dochter Sanne is vanaf haar 2e jaar Coeliakie geconstateerd, waardoor ze glutenvrij moet eten. Wij hebben hier als gezin dus al 10 jaar lang ervaring mee. Iets wat voor ons heel normaal is geworden en waar goed mee te leven valt, al vinden we het voor Sanne wel vervelend natuurlijk. Maar het belangrijkste is dat Sanne zich goed voelt en dat kan maar op één manier!!!
Zorgen dat ze dus ook echt geen gluten binnenkrijgt. En dit geldt ook voor onze gasten natuurlijk. Wij zullen er alles aan doen dat wanneer er iemand bij ons boekt, deze hetzelfde wordt behandeld als onze eigen dochter. We kunnen advies geven over waar ze wat kunnen eten en waar nodig maken wij glutenvrij eten tegen een normale vergoeding.
Ook hebben we in Curaçao een bakker gevonden die heerlijk glutenvrij brood bakt. ( alleen wit brood ) Zelf koken we iedere dag glutenvrij, vaak gewoon aardappelen met groente en vlees. Mocht u hiervan mee willen eten dan kan dit natuurlijk in overleg en koken we gewoon wat extra’s.
Verder zorgen we dat we altijd een frituurpan, oventje, tosti apparaat en een broodrooster klaar hebben staan voor glutenvrije producten, deze worden dan ook uitsluitend hiervoor gebruikt! Ook kunt u tegen de normale vergoeding gebruik maken van ons glutenvrije ontbijt.
Glutenintolerant:
Wie glutenintolerant is, moet een glutenvrij dieet volgen. Eet je toch gluten, al is het maar een heel klein beetje, dan beschadigd de dunne darm onmiddellijk en kan de darm zijn werk niet goed doen. Door het eten van glutenvrije voeding herstellen de darmen en kunnen ze weer voldoende voedingsstoffen opnemen.
De meeste mensen die glutenintolerant zijn, voelen zich al beter na enkele dagen glutenvrij dieet. Klachten zoals misselijkheid, diarree, moeheid en een opgeblazen gevoel verdwijnen binnen enkele weken. Soms kan het even duren voordat klachten verminderen of helemaal verdwijnen. Het duurt een aantal maanden tot jaren voordat de wand van de dunne darm volledig is hersteld.
De volgende producten mag je daarom absoluut niet• tarwe • rogge • gerst • spelt • khorasan tarwe En producten die gemaakt worden van deze granen, zoals: • brood • cruesli • muesli • beschuit • crackers • koek • taart • spaghetti • macaroni • vermicelli • lasagne • bami • couscous • tarwezetmeel (m.u.v. tarwezetmeel in glutenvrije (dieet)producten) • gort • mout • sauzen en soepen gebonden met gluten bevattend (zet)meel of bloem • snacks (kroketten, frikandellen, nasischijven) Maar ook producten waar deze granen in verwerkt zijn zoals sommige snoepsoorten, ijs en chips.
Restaurants waar u glutenvrij kunt eten.
De Kleine Wereld (Jan Thiel).
Zest (Jan Thiel).
Zanzibar (Jan Thiel).
Papagayo (Jan Thiel).
El Mexicano (Mambo).
Nemo (Mambo).
Kome (Pietermaai Willemstad)
Mundo Bizarro (Pietermaai Willemstad)
Osterio Rosso, pizza & pasta only on Tuesday (Trupial Inn hotel, Groot Davelaar).
Brakkeput Mei Mei (Brakkeput).
Boathouse (Brakkeput).
BijBlauw (Punda Otrobanda).
St. Tropez (Punda Otrobanda).
Fort Nassau (Willemstad).
Karakter (Coral Estate).
Terrazza Nicole (Zuikertuin).
Osteria Rosso (Willemstad).
E Lanternu (Bandabou).
Seasons (Willemstad).
Trio Penotti (Christoffel national park).
Sol Food (Westpunt).